Dakinspectie.

Bent u benieuwd naar de conditie van uw dak? Met een dakinspectie van Nieuwenhuizen Daktechniek bent u verzekerd van een objectieve, transparante en professionele inspectie. Onze dakinspecties voldoen aan de strenge “NEN 2767-normering” waarmee wij volgens meerdere criteria uw dak van A tot Z onder de loep nemen.

Deze grondige dakinspectie resulteert in een professioneel inspectierapport dat in één oogopslag de status van uw dak weergeeft. U ontvangt dit rapport digitaal en uiteraard spreken wij het resultaat en mogelijke vervolgstappen op basis van onze dakinspectie graag met u door.

NEN 2767.

NEN 2767 is een Nederlandse normering die wordt gebruikt voor de beoordeling van de technische staat van gebouwen en infrastructuur. Met de NEN 2767 conditiemeting geven wij alle onderdelen van uw dak een score van 1 tot en met 6, waarbij 1 staat voor “nieuwbouw kwaliteit” en 6 voor “zeer slecht”.

Wilt u meer weten over NEN 2767 en onze werkmethodiek? Op deze pagina  kunt u alle informatie omtrent NEN 2767 en onze andere certificaten lezen.

DAKINSPECTIE VOOR BEDRIJVEN.

De NEN 2767 normering wordt vaak toegepast in de vastgoedsector. Denk hierbij aan woningcorporaties, vastgoedeigenaren of -beheerders en overheidsinstanties. Het dak is één van de meest kwetsbare onderdelen van een gebouw. Bedrijven die eigenaar of beheerder zijn hebben vaak de verantwoordelijkheid om deze in goede staat te houden.

Een dakinspectie volgens de NEN 2767-norm geeft niet alleen inzicht in de huidige staat van het dak, maar ook in het te verwachten onderhoud.

Planning van onderhoud.

Op basis van onze dakinspectie kan een meerjarenonderhoudsplanning worden opgesteld. Met deze planning bent u als eigenaar of beheerder van een of meerdere gebouwen verzekerd van een veilig en functioneel dak, is het risico op lekkages sterk verminderd en komt u niet voor onverwachte kosten te staan. Met een dakinspectie voor bedrijven kiest u voor een professionele aanpak en wordt vervolgschade voorkomen.

Nieuwenhuizen Daktechniek is inmiddels een gerenommeerd partner bij diverse grote vastgoedbeheerders verspreid door heel Nederland. Heeft u interesse in een dakinspectie of onderhoudscontract? Ons team van professionals staat voor u klaar!

De juiste voorbereidingen worden getroffen voor een goede inspectie
De benodigde materialen voor een dakherstel worden verzameld

KOSTEN DAKINSPECTIE.

De kosten van een inspectie zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van het dak, de complexiteit van de dakconstructie en de bereikbaarheid van het dak. Vaak worden wij gebeld voor het uitvoeren van een dakinspectie omdat er een lekkage is geconstateerd.

Afhankelijk van deze factoren kunnen de kosten van een dakinspectie variëren. Een op zichzelf staande dakinspectie is vaak vrijblijvend, maar er kunnen wel kosten in rekening worden gebracht als wij de lekkage direct op kunnen lossen.

Benieuwd wat een dakinspectie voor uw dak kost? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onze contactpagina.

CONTROLEPUNTEN DAKINSPECTIE.

Bij een Nieuwenhuizen dakinspectie volgens de NEN 2767 normering mag u verwachten dat de volgende onderdelen grondig worden gecontroleerd.

  • Dakbekleding horizontaal
  • Dakrandafwerking
  • Hemelwaterafvoer
  • Doorvoeren
  • Vervuilingen
  • Afwatering
  • Lichtkoepels of lichtstraten
  • Loodaansluitingen
  • Bevestigingssystemen
Wilt u meer te weten komen over onze inspecties of mogen wij uw dak inspecteren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Na een dakinspectie worden soms herstelwerkzaamheden uitgevoerd
voorkom lekkage met onze dakinspectie .
Twee dakdekkers bekijken de juiste materialen voor een dakherstel na een dakinspectie
Ook het vervangen of repareren van trimwerk hoort bij een dakinspectie
Ons kantoorpersoneel bekijkt het te inspecteren object op de computer, als voorbereiding voor de dakinspectie.
Het correct onderhouden van uw dak is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat het in  goede staat blijft en uw woning of bedrijfspand beschermt tegen de elementen. Als ervaren dakdekkers weten wij als geen ander hoe belangrijk regelmatig onderhoud is en hoeveel verschil het kan maken als u zelf aan de slag gaat. Heeft u vragen over uw dak? Neem dan hier contact met ons op.

Neem contact
met ons op.