Duurzame daken.

Bent u op zoek naar manieren om uw huis of bedrijfspand te verduurzamen? Dan is het installeren van een duurzaam dak absoluut de overweging waard. Duurzame daken zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook een langetermijninvestering die zich terug kan verdienen.

Onder een duurzaam dak verstaan wij een goed geïsoleerd dak, maar ook een dak dat is voorzien van begroeiing en beplanting; een zogenaamd Groendak. Witte, reflecterende dakbedekking en een dak met zonnepanelen schalen wij ook onder de term “duurzaam dak”.

de juiste materialen.

Bij het installeren van een duurzaam dak is het belangrijk om te kiezen voor de juiste materialen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel milieuvriendelijke dakbedekkingsopties beschikbaar, zoals gerecyclede materialen en materialen die gemakkelijk te recyclen zijn aan het einde van hun levensduur!

Isoleren.

Een duurzaam dak begint bij goede isolatie.

Uw dak van buitenaf isoleren? Dat kan! Wij kunnen u diverse mogelijkheden aanbieden voor het (bij)isoleren van uw platte dak. De gekozen isolatie is sterk afhankelijk van de beoogde toekomstplannen. Zo heeft het plaatsen van zonnepanelen of een groendak invloed op de gekozen manier van isoleren. Ook is het van belang om te controleren of er al reeds isolatie aanwezig is onder het huidige dak.

Witte daken zijn duurzame daken.

Stookkosten die stijgen tijdens de winter is inmiddels een bekend fenomeen. Met steeds meer warmtepompen en airconditioning units realiseert men zich dat de energierekening in de zomer ook steeds hoger wordt. Een dak dat de zonnestralen reflecteert in plaats van absorbeert, is dus een enorme uitkomst!

Het reflecteren van de zonnestralen zorgt voor een prettiger binnenklimaat in huis en verlaagd de noodzaak om de airconditioning aan te zetten. Hierdoor kunt u besparen op uw energierekening, vooral tijdens de warme zomermaanden.

Is uw woning of bedrijfspand gevestigd in de stad? Dan heeft het plaatsen van een wit dak direct een positief effect op uw omgeving. Omdat het zonlicht reflecteert, draagt het bij aan het verminderen van het stedelijk hitte-eilandeffect. Dit is vooral belangrijk in stedelijke gebieden waar de temperatuur vaak hoger is dan in de omringende landelijke gebieden.

Witte dakbedekking gaat doorgaans langer mee dan traditionele dakbedekking omdat het minder warmte absorbeert en vasthoudt. Warmte kan leiden tot uitbreiding en samentrekking van dakmaterialen, waardoor deze uiteindelijk kunnen verslijten en scheuren. Omdat witte dakbedekking minder warmte absorbeert, heeft het minder last van deze thermische spanningen en blijft het materiaal langer intact. In het kader van zowel “maatschappelijk verantwoorde ondernemen” als financiële investering, is het installeren van een wit dak altijd een goede keuze.

Duurzame daken kunnen voorzien zijn van begroeiing of witte dakbedekking
Bezoek het duurzame dak op ons eigen experience center!

Groene daken.

Groendaken zijn daken die zijn bedekt met een laag vegetatie, zoals gras, planten en bloemen. Ze worden steeds populairder omdat ze verschillende voordelen bieden voor zowel het milieu als de bewoners van het gebouw.

Groendaken helpen ook bij het verminderen van de warmte in stedelijke gebieden. Het absorberen van zonlicht en warmte door traditionele daken draagt bij aan het stedelijk hitte-eilandeffect. Groendaken daarentegen kunnen de omgevingstemperatuur verlagen en het gebouw isoleren, waardoor er minder behoefte is aan airconditioning en verwarming. Tevens kunnen groendaken tot 70% van het regenwater vasthouden en vertragen de afvoer ervan naar het rioleringssysteem.

Meer biodiversiteit.

Daarnaast kunnen groendaken de biodiversiteit in stedelijke gebieden verhogen door het creëren van een natuurlijke habitat voor vogels en insecten. Het toevoegen van groene ruimte aan stedelijke omgevingen kan ook een positieve invloed hebben op het welzijn van de bewoners en bijdragen aan een gezonder en aangenamer leefklimaat.

Ten slotte kunnen groendaken ook de levensduur van het dak verlengen door het dak te beschermen tegen zonlicht en temperatuurschommelingen. De vegetatie en het substraat fungeren als een natuurlijke beschermingslaag tegen weersinvloeden en kunnen de levensduur van de dakbedekking verlengen.

Kortom, duurzame daken die (gedeeltelijk) bestaan uit begroeiing, bieden tal van voordelen en zijn een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor hun dak!

Klaar voor de toekomst.

Bij ons kunt u terecht voor de installatie van een duurzaam dak op maat. Onze ervaren specialisten helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes en zorgen voor een professionele installatie. Zo kunt u optimaal genieten van de vele voordelen van een duurzaam dak en bent u klaar voor de toekomst. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Duurzame daken doe je voor de volgende generaties
voorkom lekkage met onze dakinspectie .
Het correct onderhouden van uw dak is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat het in  goede staat blijft en uw woning of bedrijfspand beschermt tegen de elementen. Als ervaren dakdekkers weten wij als geen ander hoe belangrijk regelmatig onderhoud is en hoeveel verschil het kan maken als u zelf aan de slag gaat. Heeft u vragen over uw dak? Neem dan hier contact met ons op.

Neem contact
met ons op.