Dakisolatie.

Dakisolatie is een belangrijke investering voor elke woningeigenaar of beheerder van gebouwen! Het aanbrengen van dakisolatie is een zeer effectieve manier om energie te besparen en de waarde van uw woning of pand te verhogen. Bij het aanbrengen van dakisolatie wordt uw dak voorzien van een extra laag isolatiemateriaal. Deze laag brengen wij aan aan de buitenzijde van uw dak.

Afhankelijk van de huidige constructie kan er gekozen worden voor XPS of PIR  isolatie. Wilt u meer te weten komen over deze materialen? Kom dan langs bij ons Experience & Education Center!

“Een goede dakisolatie zorgt voor een betere verdeling van de warmte binnen uw huis of bedrijfspand en een toegenomen comfortniveau.”

DAKISOLATIE PLAT DAK.

Een plat dak is een van de grootste warmteverliezers van een woning. Indien deze ook nog eens slecht is geïsoleerd is het, samen met de beglazing, dé reden van een onnodig hoge energierekening. Is uw woning al geïsoleerd? Het kan lonen om “bij te isoleren”. Bij oudere constructies is er vaak helemaal geen sprake van dakisolatie. Voor deze gebouwen kunnen wij het volledige dak isoleren en hiermee het warmteverlies tot wel 30% verminderen!

Een correct uitgevoerde dakisolatie op een plat dak heeft uiteraard een zeer positief effect op de energierekening maar het brengt meer voordelen met zich mee. Een goede dakisolatie zorgt voor een betere verdeling van de warmte binnen uw huis of bedrijfspand en een toegenomen comfortniveau. Het is mogelijk om een plat dak aan de binnenkant te isoleren. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal raadt dit af en wij sluiten ons hierbij aan. Het isolatiemateriaal wordt dan tussen de balklaag of tegen het beton geplaatst. Het risico op vocht en schimmelvorming in de dakconstructie is hierbij erg groot.

Ook kan dakisolatie dienen ter voorkoming van vochtproblemen. Indien een plat dak niet correct is geïsoleerd, kan er condensvorming plaatsvinden.  Condensatie zorgt uiteindelijk voor schimmelvorming. Indien u uw plat dak voorziet van de juiste dakisolatie, wordt de kans op deze problematiek aanzienlijk verkleind.

KOSTEN DAKISOLATIE.

Uiteraard brengt het aanbrengen van dakisolatie kosten met zich mee, maar net als met zonnepanelen moet dit worden gezien als een investering en niet als kostenpost. Een dakisolatie is op zichzelf een waardevermeerdering van uw pand en tevens een investering die zichzelf terugverdient in de vorm van een lagere energierekening. Uw woning of bedrijfspand is aantrekkelijker op de huizenmarkt en in de tijd dat u er zelf woont geniet u van een lagere energierekening, een lagere last op het milieu en een comfortabele omgeving.

De kosten van het aanbrengen van dakisolatie kunnen variëren, afhankelijk van het type isolatiemateriaal en de grootte van het dak. Wij voeren graag een vrijblijvende dakinspectie uit zodat wij u een -eveneens vrijblijvende- offerte op maat aan kunnen bieden. Onze dakinspectie voldoet aan de NEN 2767-normering  en verzekerd u van een transparant kostenoverzicht voor uw dakisolatie.

Kantoorpersoneel aan het werk
Dakisolatie onder een groendak

ISOLATIE EN VERDUURZAMING.

Uw dak moet worden geïsoleerd, maar hoe nu verder? Bij het kiezen van het type dakisolatie voor uw plat dak is het van belang om te kijken naar de isolatiewaarden en de toekomstplannen  die u heeft voor uw dak. Ook is het belangrijk om te kijken naar de duurzaamheid van het materiaal en de geschiktheid van het gekozen isolatiemateriaal voor uw dak.

Zijn er plannen voor zonnepanelen, een zonneboiler of misschien zelfs een groendak? Laat het ons weten, aangezien deze factoren zeer bepalend kunnen zijn voor het gekozen type isolatiemateriaal!

SUBSIDIE DAKISOLATIE

Tussen nu en 2050 is het de bedoeling dat alle woningen in Nederland over zijn gestapt van HR-ketels op aardgas naar warmtepompen of -netten. Een huis met een matige isolatie is erg lastig te verwarmen met deze nieuwe technieken. Investeren in een goede dakisolatie is investeren in de toekomst.

De overheid onderschrijft dit en geeft daarom subsidies af die op kunnen lopen tot wel €3.800,- met een besparing van meer dan €100,- per maand.

Bent u benieuwd wat voor dakisolatie wij voor u aan kunnen brengen? Neem dan contact met ons op!

Het correct onderhouden van uw dak is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat het in  goede staat blijft en uw woning of bedrijfspand beschermt tegen de elementen. Als ervaren dakdekkers weten wij als geen ander hoe belangrijk regelmatig onderhoud is en hoeveel verschil het kan maken als u zelf aan de slag gaat. Heeft u vragen over uw dak? Neem dan hier contact met ons op.

Neem contact
met ons op.